Skip to content


Talare

På TEDxHornstull kommer nedanstående personer att tala och vi kommer även visa två officiella TED-tal.


Dr Nafeez Mosadeqq Ahmed

VD för Institutet för Policy Research & Development (IPRD)

Nafeez Mosaddeq Ahmed är en bästsäljande författare, internationell säkerhetsanalytiker och konsult. Han är forskningschef på Unitas Communications och grundare och VD för Institutet för Policy Research & Development (IPRD). IPRD:s verksamhet är inriktad på studier av våldsamma konflikter i samband med globala kriser kring miljö, energi och ekonomi. Dr Nafeez Mosaddeqq Ahmed har gett ut flera böcker och undervisat i internationell politik, samtida historia och globaliseringsfrågor vid University of Sussex’s School of Global Studies. Han är medproducent till dokumentären Civilisationens kris som visar på sambanden mellan de kriser som hotar vår civilisation, som släpptes år 2010.


Rebecka Carlsson

Språkrör, Grön Ungdom

Rebecka Carlsson är sedan 2011 ett av två språkrör för Grön Ungdom – Miljöpartiets ungdomsförbund. Hon har också varit Sveriges ungdomsrepresentant till FN:s kommission för hållbar utveckling. Rebecka har bland annat skrivit ett kapitel i antologin Fördomar, form och framtid – reflektioner om kooperation från unga politiker och kooperatörer (utgiven av Sektor3 2012) och är en flitig debattör och skribent i ett flertal fora. Just nu arbetar hon på en bok om alternativa välfärdsmått.

Lars Wilderäng

Bloggare, författare och föreläsare

Lars Wilderäng är en svensk bloggare, författare och föreläsare. Han driver Cornucopia? Evig tillväxt i en ändlig värld? som är Sveriges största oberoende blogg inom finans, ekonomi och miljö och en av de största inom politik. Han har gett ut boken Midvintermörker och är en flitigt anlitad föreläsare. Han är även medlem i det tillväxtkritiska nätverket Steg 3.


Per Ribbing

Civilingenjör i teknisk fysik, Sveriges Vindkraftkooperativ (SVEF).

Per Ribbing är civilingenjör i teknisk fysik och nu doktorand på Ångströmlab, Uppsala Universitet. Tidigare har han arbetat på miljömärket Svanen, varit energihandläggare på Naturskyddsföreningens Rikskansli och miljökonsult på SWECO. Han har flera ideella uppdrag, bland annat som styrelseledamot i Sveriges Vindkraftkooperativ samt i Det Naturliga Stegets yrkesnätverk Ingenjörer för Miljön och Artister för Miljön. Han är en ofta anlitad föreläsare, framförallt kring miljöfrågor och hållbara energilösningar.
Anna Nygård

Aktivist och engagerad i kollektivtrafiknätverket Planka.nu

Anna Nygård är aktivist och engagerad i kollektivtrafiknätverket Planka.nu sedan starten för elva år sedan. Hon är också medförfattare till boken Trafikmaktordningen som gavs ut 2011 av förlaget Korpen Koloni. Planka.nu startades i ett försök att organisera kollektivtrafikanter till en fackföreningsinspirerad avgiftsstrejk och har nu vuxit till en internationell rörelse. Med krav på urban allemansrätt och brukarperspektiv på pendlande har de inte bara lyckats politisera vardagsplankandet utan också blivit en självklar röst i den trafikpolitiska debatten.