Skip to content


Lärdomar från revolutionen på Tahrirtorget: Rebecka Carlsson


Aktivisten och politikern Rebecka Carlsson berättar engagerat om hur hennes upplevelse av revolutionen på Tahrirtorget har påverkat hennes syn på vilken sorts samarbete som kan leda till något som är större än oss själva. I det här talet från TEDxHornstull 2012, påminner hon oss om vikten av att uppmuntra varandra att leva våra drömmar. Hel biografi »


Citat från Rebecka Karlsson

02:07
“Anledningen till att vi inte har en fullskalig förändring, förändring här i Sverige idag, på samma sätt som i Egypten, som en fullkomlig omställning till en hållbar utveckling till exempel, det är inte att vi inte har tillräckligt stora drömmar utan det är att vi inte har samarbetsformer där vi uppmuntrar varandra tillräckligt starkt, att förverkliga de drömmar vi har.”

06:30
“Å det finns fortfarande dom som på fullaste allvar tror att konkurrens det är det bästa sättet att nå utveckling. Tack gode gud tror inte min pappa det.”

06:40
Jag lovar att all den utveckling som konkurrens kan ge, den kan kärlek ge tusenfalt.

09:55
“På det sättet är revolution som ett enda gigantiskt grupptryck, men istället för ett grupptryck som begränsar dig, som säger vem tror du att du är, försöker du vara märkvärdigt? Så är det ett grupptryck som är det mest frigörande som du kan tänka dig.
Det är som att alla skriker till dig att du ska köra på dina drömmar och göra allt i din egen makt. Man är inte snygg när man gör nya saker och jag lovar att ingen är snygg som gör revolution. Men ändå så var vi vackra och värda att kämpa för i varandras ögon. “

Posted in Tal 2012.

Tagged with , , , , , , , , , , , , , , .


0 Responses

Stay in touch with the conversation, subscribe to the RSS feed for comments on this post.Some HTML is OK

or, reply to this post via trackback.